pátek 13. ledna 2017

TOPVET - bambucké máslo s aloe vera


V dnešní krátké recenzi se budu věnovat opět produktu od české značky TopVet. Konkrétně bambucké máslo (shea butter) s obsahem aloe vera. 

TopVet má v porfoliu několik másel, které jsou vždycky s jiným přídavkem různých přírodních složek. Samozřejmě mají i naprosto čisté bambucké máslo. Nejprve jako vždy bych začal u balení, které je opět v krásné retro hliníkové krabičce. Takové balení oceňuju, protože je to mnohokrát lepší než třeba sklo, protože toto balení se vám jen tak nerozbije. Obsah je 100 ml, což je ideální. Není to moc ani málo. Bambucké máslo je známé po celém světě pro jeho vysoce pěstící ůčinky. Obsahuje vysoký podíl nenasycených mastných kyselin, vitamíny a hojně se přidává do různých kosmetických přípravků jak z péče o tělo, pleť, ale i v dekorativní kosmetice. Do pokožky se rychle vstřebá, nezanechává mastný pocit a krásně vyživuje. U tohoto másla je ještě pro zvýšení účinnosti přidána Aloe vera (barbadensis leaf juice), která pokožku perfektně hydratuje, regeneruje a její účinky jsou také velmi známé. Tento přípravek je i vhodný pro velmi citlivou pleť. 

Máslo má jen velmi jemnou vůni po Aloe vera. Má čistě bílou barvu a konzistence je celkem dost tuhá. Nicméně jakmile se máslo spojí s pokožkou, tak vlivem tělesného tepla se krásně rozpouští. Musím se přiznat, že toto máslo používám jen na tělo a ruce. Na pleť se trochu bojím, aby mi neucpávalo pory a nebylo příliš těžké. Myslím, že kdo má suchou až smíšenou pleť, tak bude ideální. Já ho používám hlavně na nohy konkrétně holeně, které jsou hlavně teď v zimě dost suché. myslím, že bude super i v létě jako výživa a regenerace po opalování. To určitě vyzkouším. 
Za mě tedy super produkt a jelikož k použití stačí malé množství, tak vydrží opravdu dlouho.
Na e-shopu TopVet si můžete vybrat celkem ze 6 druhů a cena je také příznivá. 

2 komentáře:

  1. Moc pěkně napsané, já mám bambucké máslo velmi ráda a často ho využívám jako masku na vlasy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju. A díky za další tip na použití. :-)

      Vymazat