pátek 30. září 2016

Dr.Hauschka základní a nezbytné tři kroky ke kráse


Ahoj všem, rozhodl jsem se, že vám napíšu něco málo o čistě přírodní kosmetice Dr.Hauschka, nejen proto, že je to jedinečná kosmetika, ale i protože na různých českých blozích je o této značce velmi málo, nebo když už něco najdu, tak je to starý článek. 
Vybral jsem si základní péči, která je absolutně nejdůležitější pokud se rozhodnete používat tuto kosmetickou péči a to je správné odlíčení, čištění a hydratace pleti.


Nejprve bych začal malým infem o značce a firmě samotné. Jak už z názvu vyplývá, tuto značku založil Rudolf Hauschka společně s kosmetoložkou Elizabeth Zigmund v roce 1967 v Německu a jedná se o 100% přírodní kosmetické přípravky, ve kterých nejsou žádné syntetické složky, barviva, konzervanty,vonné látky, silikony, atd. Veškerá kosmetika se vyrábí z rostlinných složek a v některých přípravcích se také vyskytuje včelí vosk. V přípravcích najdeme různé rostlinné vosky, oleje, výtažky z bylin, extrakty z rostlin. Značka Dr.Hauschka spadá pod německou firmu WALA, která se zaměřuje na výrobu čistě přírodních léčiv a byla založena v roce 1935. Mají své zahrady, kde pěstují různé byliny v bio-dynamickém zemědělství. Kosmetika také nese dvě certifikace BDIH (kontrolovaná přírodní kosmetika) a NaTrue. Samozřejmě kosmetika není testována na zvířatech.

To by myslím v úvodu mohlo stačit a teď se rovnou vrhneme na samotné přípravky. Pokud chcete více informací, tak určitě mrkněte na oficiální české stránky Dr.Hauschka.

Jako první přípravek je PLEŤOVÉ ČISTÍCÍ MLÉKO.
Tento přípravek je velmi jemný a hlavní funkcí je odlíčení make-upu. Pro jemné vyčištění pleti se dá použít pouze pro ty, kteří mají velmi suchou a opravdu hodně citlivou pleť. 
Balení má jednoduchý krásný design a přípravek je ve skleněném obalu s kovovou pumpičkou. Rovnou se vrhneme na to, jak se přípravek používá. Pro odstranění make-upu si nejprve navlhčíme pleť. Do rukou si pumpneme trochu přípravku a krouživými pohyby po pleti mléko emulgujeme s make-upem, dokud se neuvolní. Poté jemně odstraníme pomocí vlhké houbičky či bavlným ručníkem. Co se týká odlíčení očí a rtů, tak tam je postup podobný. Vezmeme si vatový tampon, který si navlhčíme a dáme na něj trochu odličovacího mléka. Přiložíme na oči, rty, necháme chvíly působit a ztáhneme. Nic nedřeme! 



No a teď přejdeme k dalšímu kroku a tím je důkladné vyčištění pleti.

Druhým přípravkem je PLEŤOVÝ ČISTÍCÍ KRÉM.
Tento přípravek je řekl bych jedinečný a na trhu jsem neviděl nic podobného. Krém je vhodný pro všechny typy pleti a je to jediný čistící krém, který Dr.Hauschka nabízí. Na první pohled se zdá, že se jedná o peeling, ale pozor není tomu tak. Obsahuje totiž jemnou mandlovou moučku, která právě velmi účinně čistí pleť do hloubky. Nejdůležitější je však správný způsob, jak tento krém používat. Tak jdeme na to. Pleť je nutné mít navlhčenou nejlépe teplou vodou. Namočíme se i dlaně do kterých si dáme tak cca 1 cm přípravku. Promneme v dlaních a aplikujeme na navlhčenou pleť, krk a popřípadě i dekolt. Samotné čištění provádíme vtiskáváním do pleti ze středu ven a shora dolů. Pleť i ruce musí být dostatečně vlhké, aby krém nebyl příliš suchý a správně fungoval. Tím, že produkt vtiskáváme, vytvoříme jakoby malý podtlak a mandlová moučka společně s ostatními bylinami vytahuje nečistoty z pleti. Poté důkladně pleť opláchneme opět teplou vodou, aby nám nikde čistící krém nezůstal a závěrečný oplach by měl být chladnější, aby se nám uzavřely pory. To je skoro vše a hned pocítíte rozdíl. vaše pleť bude krásně měkká, vyživená, čistá a rozjasněná. Možná to takhle vypadá složitě, ale opravdu je to jednoduché a rychlé. Klidně mrkněte na prezentační video, kde je to krásně vše ukázané ZDE




Třetím přípravkem je PLEŤOVÉ TONIKUM
Toto tonikum je velmi multifunkční přípravek a pro mě je to absolutně nezbytný přípravek. Toto je pro normální, suchou a citlivou pleť a ještě je v nabídce Tonikum Special, které je pro problematickou, smíšenou, mastnou a porovitou pleť. Jedná se o pečující přípravek a není určeno k dočištění pleti. Používá se po každém čištění pleti, kdy jen nastříkáme pleť a necháme uschnout. Balení má velmi jemný rozprašovač a věřte, že je to velmi velmi příjemné a řekl bych i návykové :-D Používá se i kdykoliv během dne na osvěžení a dodání hydratace pleti. Je také skvělý jako fixace make-upu. navíc pokud se právě používá po čištění pleti, tak po aplikaci zajistíte lepší prostupnost denních přípravků do pokožky. Tonikum má ještě jednu funkci a to, že ho můžete použít i jako nemastnou noční péči a tím pleť nezatížíte přez noc a může v klidu regenerovat a zbavovat se toxinů nasbíraných během dne. 



Toto jsou základní tři pěstící přípravky, které jsou pro pleť nezbytně nutné. Jako následný přípravek je denní krém, který si každý vybere podle požadavků své pleti. 
Perfektní je i to, že pokud chcete nejprve přípravky odzkoušet, jsou v nabídce i Testovací sady, kde najdete kompletní péči pro vaši pleť v miniaturách a navíc jsou sady také vhodné pro cestování, když nechcete sebou tahat velké balení.
Sada pro normální, suchou a citlivou pleť obsahuje čistící mléko, čistící krém, pleťové tonikum, hydratační pleťové mléko, kdoulový krém a růžový krém. Vše je krásně zabaleno v kovové krabičce.



Závěrem bych chtěl říct, že je to doposud nejlepší 100% přírodní kosmetika se kterou jsem se setkal a určitě všem doporučuji vyzkoušet a uvidíte, že opravdu budete maximálně spokojeni. Navíc ty vůně přípravků jsou naprosto dokonalé a cítíte z toho pravou přírodu. Používání je naprostý relax a takový malý rituál. 
Pokud se chcete mrknout na další přípravky a sortiment této značky, tak koukněte na e-shop Yinyang.cz, kde najdete kompletní sortiment i veškeré informace. 

Budu rád, když mi napíšete jestli máte zkušenosti s touto značkou. 
Tak pa a budu se na Vás těšit u dalšího článku. :-) 


Žádné komentáře:

Okomentovat